-->
.
Felcserélődött szerepekkel tér vissza a Twilight! ;)
Az írónő nemrég bejelentette, hogy folytatódik a Twilight, de elég szokatlan módon: felcseréli a nemeket az új történetben. Stephenie Meyer tíz évvel ezelőtt óriási sikert aratott a Twilight címet viselő könyvsorozatával, ami nem csak könyvben, de filmben is megállta a helyét. Többmilliós rajongótáborra tett szert az évek során, akik izgatottan várták, hogy mi lesz a következő projektje az Alkonyat-széria után. Ugyan az írónő többször is emlegette, hogy trilógiának szánja a történetet, számíthattunk arra, hogy lesz folytatása az őrületnek. Stephenie meg szerette volna lepni a Twilight-rajongókat egy Edward-szemszögű könyvvel, a Midnight Sunnal, ám mielőtt befejeződhetett volna a regény, illegálisan felkerült az internetre az első tizenkét fejezet. Az írónő a kialakult helyzetet nagyon a szívére vette, és bejelentette, hogy nem fogja tovább folytatni a megkezdett kötetet, a rajongók legnagyobb bánatára.
http://kepkezelo.com/images/wy937g4b842k7hvx3jhm.jpg
Mindenki izgatottan várta, hogy mi fog történni: vajon Meyer meggondolja magát, és folytatja másik sikerkönyvét? Az írónő egy teljesen más típusú irománnyal rukkolt elő.

"Szerettem volna valami jót kitalálni a regény 10. évfordulójára."

Stephenie maga jelentette be a hírt, hogy egy új regénnyel jelentkezik, melyben a Twilight nemei megcserélődnek; azaz Beau lesz Bella fiú megfelelője, míg Edythe néven tűnik fel Edward, ezúttal lány szerepben. Valószínűleg azért íródott ez a történet, hogy Meyer enyhítsen a feminista rajongók kritikáin, illetve állítólag sok régebbi hibát is kijavított, amik a korábbi kötetekben előfordultak; ilyenek például a gyakori szóismétlések. A kötet címe Life and Death: Twilight Reimagined (Élet és halál: Twilight újragondolva) lesz, és egy igazán vaskos, megközelítőleg 442 oldalas műrűl beszélhetünk. A borító is napvilágot látott, melyen az almát tartó kéz megmaradt, ugyanakkor a gyümölcs színe ezúttal nem piros, hanem zöld lett.

Stephanie Meyer hozzátette, hogy filmet (természetesen) nem tervez az ominózus regényből.