-->
További Vámpírok!
http://kepkezelo.com/images/oadirc22di7tu7b5jf.jpg 
Laurent - James - Victoria
http://kepkezelo.com/images/ixgozuo348n34x4dd5hz.gif
Laurent Jamesel és Victoriával él. Sötétbarna bőre és vérvörös szemei vannak. Különleges képességgel nem rendelkezik. Mikor James elkezd Bellára vadászni ő figyelmezteti Cullenéket, hogy James nagyon veszélyes és Victoriát se becsüljék le. Ő nem vesz részt a vadászatban, hanem elköltözik Tányáékhoz, hogy kipróbálja azt az életet ahogy ők és a Cullenek élnek. Bár az Újholdban újra csatlakozott Victóriához. A farkasok megölik, mikor megpróbálja megölni Bellát.
A filmben Edi Gathegi játssza.
Magyarhangja: Simon Kornél

http://kepkezelo.com/images/ovgwxckbwa4mjh2p6hl.gif
James Victoria társa. A csapatában még Laurent van, végig azt a látszatot keltik, hogy Laurent a vezér de igazából James. Ruhájuk átlagos kirándulós öltözet: farmer, ing. Jamesnek a könyv szerint rövid barnás haja van, a filmben hosszú vöröses barnás hajjal látható. Cullenekkel ellentétben nekik vérvörös szemeik vannak. James különleges képessége a nyomkövetés, így az Alkonyatban mikor megérezte Bella illatát és Edward megvédte a lány életét úgy döntött Bellát fogja üldözni, azért mert Bellának ínycsiklandó illata van és mert Edward élete egyik legizgalmasabb vadászatát kínálta neki. A végén Edward és családtagjai megölik.
A filmben Cam Gigandet játssza.
Magyarhangja: Kovács Lehel

http://kepkezelo.com/images/knnkux3h9w62ymnogex.gif
  Victoria haja égővörös, ő maga nagymacskaszerű. Különleges képessége, hogy mindig tudja, mikor kell elkezdeni menekülni. Párja, James halála óta élete célja Bella megölése volt, lehetőleg valami lassú és fájdalmas módon. A Napfogyatkozásban Edward végez vele.
Az első két részben Rachelle Lefevre alakította Victoriát.
Magyarhangja: Vadász Bea

Riley - Victoria - Bree:
http://kepkezelo.com/images/11un84cfsbk13i996lkz.jpeg

http://kepkezelo.com/images/4fpxoc9owno7k2vtcyt0.gif
[Ismertetés kicsit fentebb!]
A Napfogyatkozás című filmben Bryce Dallas Howard alakítja Victoriát.
Magyarhangja: Nemes Takách Kata

http://kepkezelo.com/images/250f6hz6a3dbo0gl29pv.gif
Riley Victoriának segít hadsereget szerveznie Bella és a Cullen család ellen. Azzal az indokkal veszi rá Victoria a fiút hogy Cullenék veszélyt jelentenek rá! Riley a Napfogyatkozásban hadseregével és Victoriával együtt meghal.
A filmben Xavier Samuel alakítja.
Magyarhangja: Jakab Márk

http://kepkezelo.com/images/y7nmutd9ilzvxznoc53.gif
Bree Riley egyik újszülött vámpírja a hadseregben. Aki a harc közepén megadja magát. Cullenék beakarják venni magukhoz és megmutatni hogyan is élhetne máshogy, akár csak ők. Azonban a Volturi nem ad neki második esélyt. A hadsereggel és Victoriáékkal együtt a Napfogyatkozás filmben meghal.
A filmben Jodelle Ferland alakítja.
Magyarhangja: ???

http://kepkezelo.com/images/lx8zjamdslgdcegxo8vz.jpeg
Vámpírhadsereg:
A Napfogyatkozásban Victoria létrehozott Bella (és az őt védő Cullen család) ellen egy újszülött vámpírokból álló hadsereget. Nem végezte jól a dolgát, hadserege lassan irányíthatatlanná vált. Ismert tagjai Riley és Bree. Bree-t Carlisle választás elé állította a Napfogyatkozás-beli csata után, s mivel a lány megadta magát, Carlisle nem érezte okát, hogy elpusztítsa, a Volturi azonban nem kegyelmezett a fiatal vámpírlánynak és megölték.

Maria - Lucy - Nettie:
http://kepkezelo.com/images/u7gxkzv4of5n4r2tlmt.gif
Catalina Sandino Moreno - Maria
Kirsten Prout - Lucy
Leah Gibson - Nettie

(Csak Maria-ról írtam külön mert lényegében ő a fontos karakter!)
http://kepkezelo.com/images/b0f5w4roi815e5fw7ugo.gif
Maria. Őt a Napfogyatkozás című filmben ismerhetjük meg. Ő változtatta át Jaspert vámpírrá. Hadseregeket csinált és területeket hódított meg. Határozott és ravasz nő.
A filmben Catalina Sandino Moreno játssza.
Magyarhangja: -

Vámpír Klánok:

http://kepkezelo.com/images/1hmsb3h6simz4ic3b8nl.jpg
A denáli klán:
MyAnna Buring - Tanya Denali
Casey LaBow - Kate Denali
Christian Camargo - Eleazar Denali
Mia Maestro - Carmen Denali
Maggie Grace - Irina Denali
Lee Pace - Garrett
(Ide tettem Garrett is hiszen a BD2 végén Kate párja lesz!)
Cullen család régi barátai. Edward hozzájuk menekül el egy időre, mikor először megérezte Bella illatát. A Cullen családhoz hasonlóan ők sem isznak emberi vért. Irina a 4. rész közepén, mikor meglátja Jacobot és Bellát Renesmeevel azt hiszi, hogy egy kisgyereket változtattak át. Ekkor elmegy a Volturihoz és, mivel ez nem volt igaz, és Cullenéknek sikerült is a Volturi előtt bizonyítaniuk, Irinát megölték. Tagjai: Kate, Eleazar, Tanya, Irina, és Carmen. A film végén csatlakozik hozzájuk Garrett, mint Kate párja.

http://kepkezelo.com/images/ch8pz743zpog80q3yw5c.jpg
Az egyiptomi klán:
Rami Malek - Benjamin
Omar Metwally - Amun
Andrea Gabriel - Kebi
Angela Sarafyan - Tia
Az egyiptomi klán nem az egyik legrégebbi, hanem a legrégebbi klán az összes közül. Vezetőjük Amun. Amun és társa Kebi, ők ketten a legöregebb vámpírok. Mind ketten i.e. 2500-ban születtek. Mikor a Volturi legyőzték a románokat, 'gyűjtő hadjáratot' szerveztek, így az egyiptomi klán 5 év alatt teljesen megtizedelődött. Amun fejet hajtott a Volturinak, Kebi (mintha Amun árnyéka lenne) ugyanígy cselekedett. Amun, a Volturinál való élete során megfigyelte, hogy hogyan keresse a tehetséges vámpírokat. Így is tett, mikor elhagyta a Volturi klánt. Aro tudta Amun igazi szándékát, ezért Aro, mindig megfigyelés alatt tartotta Amunt. Amun először Chelsea-t találta meg és változtatta át, de Aro átcsábította Chelsea-t a gárdájába, mert különleges tehetséggel volt megáldva. Néhány év múlva Amun besorozta Demetri-t a klánjába, de most sem járt sikerrel Aro-val szemben. Demetri-t is (Chelsea-nak köszönhetően) sikerült rávennie, hogy álljon át a gárdába. Sok évszázaddal később, az 1800-as években, mikor Amun már majdnem feladta a reményt, mikor belebotlott Benjaminba, aki már emberként is nagyon különleges volt: manipulálta a tüzet. Így mikor meglátta, aznap elrabolta a fiút, és átváltoztatta. Egy templom alatti kamrában őrizte Benjamint a Volturi elől, Kebivel vadásztak neki, úgy etették a fiút. Közben Amun fejlesztette Benjanin képességeit, és kiderült, hogy nem csak a tüzet, de a földet, a levegőt és a vizet is tudja irányítani. Öt évvel az átváltozása után, Benjamin kiszökött, hogy megkeresse régi barátját Tiát, akit egy kis hozományért cserébe hozzáadták egy nála jóval idősebb férfihoz Szuezben. 2 napon keresztül feltűnés nélkül figyelte a lányt, és 2 nap múlva vette a bátorságot és éjszaka bekiáltott Tia ablakán. Tia nagyon örült Benjaminnak, és már rögtön tudta, hogy Benjaminnal akar maradni és vállalja a vámpírságot. A fiú figyelmeztette Tiát az átváltozással való fájdalmakra, de a lány hajthatatlan volt. Benjamin ásott egy üreget a sivatagban, és megharapta Tiát. 3 napig ott volt mellette az átváltozás végéig. Miután Tia átváltozott, vadásztak és visszamentek Amunhoz. Amun persze 'tajtékzott' a dühtől, de haragja gyorsan elillant, mert innen jött rá, hogy Benjamin tud felelősség teljesen viselkedni a külvilágban, és minden köteléket elszakított, ami köti a fiút a halandókhoz.
Amun és Kebi nem szívesen ugyan,de maradtak tanúskodni Cullenéknek a Volturi ellen, mert Benjamin megfenyegette őket, hogy felbontja a szövetséget, ha elmennek.
http://kepkezelo.com/images/bqtsb945osrs36vix0ac.jpg
Az ír klán:
Marlane Barnes - Maggie
Lisa Howard - Siobhan
Patrick Brennan - Liam
-Ír klán Vezetőjük Siobhan, egy roppan impozáns megjelenésű asszony, akinek különleges képessége segítségével képes befolyásolni az eseményeket. Kemény arcú társa Liam. A kis Maggie külsőleg nem volt annyira mutatós, mint a másik kettő, de különös képessége megmutatta neki, ha valaki hazudott, így ítéleteiben senki nem kételkedett.
http://kepkezelo.com/images/4en2eewzeu9ovjfuynq3.jpg
Az amazon klán:
Judi Shekoni - Zafrina
Tracey Heggins - Senna
A tagjai Zafrina, Senna, Kachiri. Ők az Amazonok. Dél-Amerikából származnak. Segítenek bebizonyítani a Volturinak, hogy Renesmee félvér és egyáltalán nem veszélyes és képes megtartani a titkot. Kachiri-t  a filmben nem láthatjuk.
http://kepkezelo.com/images/qz96oln29ttl21jnkzwv.jpg
A román klán:

Noel Fisher - Vladimir
Guri Weinberg - Stefan
Román klán Csak két vámpír él a román klánban: Stefan és Vladimir. Hajdan 1500 éve ők is 'kiskirályként' éltek, mint ahogy most a Volturi. 'Pókhálós' bőr, de ragyogó bíbor vörös szem, nincs rajta tejszerű hályog. Szívélyes, de nagyon törékeny barátságban voltak az egyiptomiakkal. Később le akarták igázni a Nílus-völgyét, de a Volturi ezt megakadályozta.
http://kepkezelo.com/images/zqp8qmk90za05v4pmy73.gif
Emmett és Rosalie Nomádjai:
Toni Trucks - Mary
Bill Tangradi - Randall

http://kepkezelo.com/images/sk7djjtctx0srf7h92fn.gif
Jasper Nomádjai:
Erik Odom - Peter
Valorie Curry - Charlotte

http://kepkezelo.com/images/37hje4sim18s5v5407m7.gif
Carlisle nomádja:
Joe Anderson - Alistair
Alistair nagyon ellenzi Renesmeet, de azért megpróbál megbékélni vele, ám ez nem sikerül neki és inkább elhagyja a családot.
További vámpírok:

http://kepkezelo.com/images/ly75981s1pv01og3lfs9.gif
Monique Ganderton - Hideg asszony

http://kepkezelo.com/images/jcp3fmgwaw5pm1tnwf.gif
Peter Murphy - Hideg ember

http://kepkezelo.com/images/cg6rmhxjnixf8wsahb.gif
Masami Kosaka - Toshiro

http://kepkezelo.com/images/z7dqy3pm784maond1b3.gif
Marisa Quinn - Huilen

http://kepkezelo.com/images/c0rj0hy74qfbpstx5hyu.gif
J.D. Pardo - Nahuel

Ha tetszett a menüpont!
Nézd meg a többit is! :)