-->
Renesmee és Jacob élete!
http://kepkezelo.com/images/qz1f05sabcwzupw4j3v.gif
Renesmee Carlie Cullen "Nessie"
Kiejtés: Röneszmé Kárli Kálen "Neszi"
(Félig ember félig vámpír)

Név: Renesmee CullenMegalkotó: Mackenzie Foy Magyarhang: Jelinek Éva

Született: 2006.09.10. = Bella 19. születésnapja előtt 3 nappal (Breaking Dawn).
Eredetileg itt él: Forks
Szeme színe: Csokoládé barna mint Bellának (Édesanyja)volt egykor!
Haja színe: Bronz, olyan mint Edwardé (édesapja)
Külső jellemezői: Világos bőre, hosszú, göndör bronz színű haja és csokoládé barna szemei vannak.

Családtagjai:

Édesapja: Edward Cullen
Édes anyja: Isabella Cullen "Swan"
Becenév: Nessie => (Jacob adta neki ezt a nevet!)
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Élettörténete:
Renesmee Edward és Bella kislánya, Bella 19. születésnapja előtt született 3 nappal, a Hajnalhasadás című kötet szerint. Alig pár órásan „belevésődik” (imprinting) Bella barátjába, Jacobba (vagyis Jacob úgy érzi, Renesmee a lelki társa). Renesmee születése után máris veszélyben van, mivel egy másik vámpír klán tagja, Irina meglátja, és azt hiszi, hogy ő egy halhatatlan vámpír-gyerek. Azonnal értesíti a Volturikat, akik a vámpírok rendőrségeként működnek. Azok elutaznak Forksba, hogy végezzenek a gyerekkel, mivel a vámpíroknak tilos gyerekeket átváltoztatniuk. A Cullen család bebizonyítja Alice segítségével, hogy Renesmeet senki nem változtatta át, hanem igazi félvér, és nem veszélyes. Alice ugyanis elhoz Dél-Amerikából egy másik félvért, Nahuelt, aki már több száz éve él anélkül, hogy akár a Volturi tudott volna róla – bizonyítva, hogy a félvérek nem veszélyesek a vámpírok titkára.
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Különleges képesség:
Renesmee félvérként különleges, a szíve vért pumpál, bőrének érintése forró, de falfehér a bőre, és a napfényben szikrázik, de nem olyan erősen, mint az igazi vámpírok, így emberek közelébe is mehet napfényben. Olyan erős, akár egy vámpír, viszont a látása és a hallása már nem olyan erős mint a vámpíroknak, de erősebb, mint egy átlagos embernek. Egyaránt ihat vért, és ehet emberi táplálékot, de a vért jobban szereti. Viszont az igazi vámpírokkal ellentétben ő nem termel mérget. Ugyanolyan vonásai és hajszíne van, mint Edwardnak, de göndör a haja, mint nagyapjának Charlie-nak, és olyan barna szemei vannak, mint édesanyjának. Renesmee szellemileg és fizikailag is gyorsan nő, születése után már 7 nappal tud beszélni. A regény végére már képes futni, olvasni, vadászni és más képességei hasonló gyorsasággal fejlődnek ki. Az intelligenciája mindenkit elbűvöl, különösen Bellát és Edwardot, amikor megérti a kislány, hogy mi zajlik körülötte, mikor a Volturik megérkeznek Forksba. 7 éves korára be fogja fejezni a fizikai fejlődést is, habár már ekkor 18 évesnek néz majd ki. Ekkor megáll az öregedésben. Képes megmutatni másoknak a gondolatait, ha megérinti őket; főképp így kommunikál, pl.: mikor Bellának megmutatja az első emlékét róla.
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Neve eredete:
Az első keresztneve Bella édesanyja (Renée) és Edward anyja (Esmee) nevének kombinációjából született. Renée + Esmee => Renesmee. Míg középső nevét Edward (Carlisle) és Bella (Charlie) apjának keresztnevéből alkotta(Bella). Carlisle + Charlie => Carlie. Becenevét - Nessie - Jacob Blacktől kapja, habár Bella hevesen tiltakozik ellene, hogy lányát a Loch Ness-i szörnyhöz hasonlóan becézzék, mégis a negyedik rész végére, minden családtagja ezt használja még Bella is (a legvégén  => Breaking Dawn).
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
http://kepkezelo.com/images/3amabfle5j5vukvohrk.gif
Jacob Black
Kiejtés: Dzsékob Blek
(Ember később vérfarkas)
Név: Jacob BlackMegalkotó: Taylor LautnerMagyarhang: Penke Bence(Twilight), Gacsal Ádám

Született: 1989.
Eredetileg itt él: Forks, Washington (Kvilájúta Rezervátum)
Szeme színe: sötét barna
Haja színe: fekete hosszú, később levágatja rövidre!
Külső jellemzői: Nagyon izmos, barna bőrszín

Családtagjai:

Édesapja: Billy Black
Édesanyja: Sarah
Testvérek: Rachel, Rebecca
Felesége: Renesmee Cullen
Becenév: Jake

Megalkotásának története:
Stephenie Meyer szerint Jacob eredetileg csupán egy eszköz volt ahhoz, hogy a főszereplő Bella Swan rádöbbenjen Edward Cullen titkára. Azonban mind Meyer, mind az ügynöke és a szerkesztője kedvelte a szereplőt, így az írónő úgy döntött, a következő kötetben, az Újholdban is szerepet kap. Meyer úgy jellemezte a szereplőt, mint „a kedvenc ajándékom, amit az Újhold adott nekem. Az írónő saját honlapján elmondta, még sosem akart annyira kitörni egy szereplő a neki szánt szerepből, mint Jacob, így képtelen volt „bezárni őt egy icipici szerepbe”. Miután a az Újholdban nagyobb szerepet adott Jacobnak, Meyer visszatért az épp szerkesztési fázisban lévő Alkonyathoz, hogy jobban beleszőhesse a fiút és apját, Billy Blacket a történetbe.
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Szerepe:
Twilight - Alkonyat:
Jacob a kvilájúta törzs tagja, a regény főszereplőjének, Bellának gyerekkori barátja. Édesapja, Billy Black Bella apjának jó barátja. Édesanyja, Sarah korán meghalt. Van két lánytestvére, Rachel és Rebecca. Jacob beleszeret Bellába, amikor az visszaköltözik Forksba. Jacob nincs jó véleménnyel arról, hogy Bella ennyire érdeklődik Edward Cullen, egy 17 évesnek kinéző, valójában 104 éves vámpír iránt. Bella Jacobtól szerez tudomást a törzs ősi legendáiról és a Cullen családdal való viszonyáról.

New Moon - Újhold:
Az Újholdban Jacob és Bella szoros kapcsolatba kerülnek, miután Edward elhagyja a lányt. Bár a fiú megígéri Bellának, hogy sosem fogja bántani, ígéretét nem tudja betartani, mikor kiderül, ő maga a törzs farkassá változni képes férfijaihoz tartozik – így, hogy megvédje Bellát, megkéri a lányt, maradjon távol tőle. Jacob és a többi farkas védi meg Bellát, amikor egy másik vámpír, Laurent megtámadja. Mikor Bella Edward segítségére siet, hogy megmentse a fiút az öngyilkosságtól, Jacob kérleli, maradjon, ám a lány képtelen hagyni, hogy Edward megölesse magát miatta.

Eclipse - Napfogyatkozás:
A Napfogyatkozásban újra közelebb kerülnek egymáshoz Bellával, és Bella rádöbben, hogy Jacobot is szereti, habár Edward iránt érzett szerelme sokkal erősebb. Jacob képtelen elfogadni, hogy a lány igent mondott Edward házassági ajánlatára.

Breaking Dawn - Hajnalhasadás:
A Hajnalhasadásban Jacob, bár majd' őrületbe kergeti a lány állapota, végig Bella mellett maradt terhessége végső stádiumában, és a törzs farkashordájától is elszakad, amikor azok úgy döntenek, végeznek a lánnyal a méhében hordott „vámpírszörny” miatt. Amikor Edward és Bella kislánya megszületik, Jacob rádöbben, hogy az újszülött kislány, Renesmee a lelki társa, és attól fogva nem lehet elszakítani a kislány mellől. Bella nehezen törődik bele, hogy egy napon, amikor Renesmee felnő, Jacob lesz majd a lánya férje, de végül elfogadja, mikor látja, mennyire rajong Jacob a gyermekért.

Filmbeli ábrázolása:
A 2008-ban bemutatott Alkonyat című filmben Taylor Lautner alakította Jacob Blacket. Mivel az eredeti regény szerint Jacob az Újholdban már magasabb és fizikailag erősebb és fejlettebb, mint az első kötetben, az Újhold alapján készülő film rendezője, Chris Weitz le akarta cserélni a színészt olyasvalakire, aki fizikailag jobban képes előadni a megváltozott Jacobot. Lautnernek azonban sikerült megtartania a szerepet rengeteg testedzés után.

Jacob bevésődés részlet:
Könyvben:
http://kepkezelo.com/images/6avfdaxlvrl33mufrj6v.jpg
"...A gyilkos rám szegezte tekintetét Rosalie válla fölött. Pillantása összeszedettebb volt, mint ahogy egy újszülöttnek néznie kellene. Meleg, barna, tejcsokoládé színű szempár, pontosan olyan, amilyen Belláé volt. Hirtelen abbamaradt a remegésem. Elöntött a hőség, erősebben, mint addig, de ez újfajta melegség volt. Nem perzselő. Izzó. Minden összeomlott bennem, a félig vámpír, félig ember baba aprócska porcelánarcát nézve. Mintha az összes kötelet, ami az életemhez kötött, hirtelen mozdulattal elvágták volna, mint egy csokor lufi madzagjait. Minden, ami azzá tett, aki voltam - szerelmem az emeleten lévő halott lány iránt, szeretetem apám iránt, hűségem új falkámhoz, szeretetem fivéreim, és gyűlöletem az ellenségeim iránt, az otthonom, a nevem, önmagam -, abban a másodperceben mind elszakadt tőlem - nyissz, nyissz, nyissz -, és elszállt. Én nem szálltam el. Egy új kötél ott tartott. Nem is egy, hanem egymillió. Nem is kötelek, hanem acélkábelek. Egymillió acélkábel kötött egyetlen dologhoz, az univerzum kellős közepéhez. Most már láttam, ahogy a világmindenség e körül a pont körül forog. Azelőtt sosem láttam az univerzum szimmetriáját, ami most nyilvánvalóvá vált. Már nem a gravitáció kötött ahhoz a helyhez, ahol álltam. A szőke vámpír karjaiban lévő kislány tartott ott. Renesmee. Odafentről új hang hallatszott. Az egyetlen hang, ami képes volt megérinteni ebben a végtelen pillanatban.Viharos dübörgés, vad dobolás... Egy átváltozóban lévő szív hangja..."
Filmben:

http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Renesmee változása:
Renesmee hihetetlen gyorsan növekszik. Pár naposan már beszélni kezd, pár hetesen járni tud. Alig 7 éves pedig már felnőttként néz ki! Ezt a változást képekben is megcsináltam!

Renesmee gyerekkora:
 http://kepkezelo.com/images/l20zr5zgcdprrlrbnjn9.jpghttp://kepkezelo.com/images/76x5l4b83gpdim7cevw.jpghttp://kepkezelo.com/images/sfa5h8ob1utfo7te3tfi.jpg
Renesmee és Jacob:
http://kepkezelo.com/images/6y0qgpcw9m9aub373bdz.jpghttp://kepkezelo.com/images/ztspok2sx7b9b4341fat.jpghttp://kepkezelo.com/images/nd6w7gprt1jtkll70zbj.png
Jack(farkasként) és Nessie:
http://kepkezelo.com/images/v9zem384tf1ztkk9nd2k.jpghttp://kepkezelo.com/images/5naq8bo7ms1vbxqtk5c.jpg

Remélem tetszett ez a menüpont!
Nézd meg a többit is! :)