-->
Bella és Edward élete!
http://kepkezelo.com/images/3pv419hbvrrfxc58fp9.gif
Isabella Mary Swan/Cullen
Kiejtés: Izabella Méri Szwán/Kálen
(ember később vámpír lesz)
Név: Bella Swan Megalkotó: Kristen StewartMagyarhang: Csuha Borbála

Születési idő: 1987 szeptember 13.
Elhunyt: 2006. szeptember 10. (Vámpírrá változott)
Eredetileg itt élt: Phoenix, Arizona. Később Forksba költözött.
Haja színe: Barna
Szeme színe: Barna,vámpír arany/fekete(első pár hónapban vörös)
Magassága:165 cm
Külső jellemezői: Világos bőre, hosszú, enyhén hullámos sötét barna haja és csokoládébarna szemei vannak. Arca szív alakú, homloka magas, szemei nagyok, orra kicsi, arca keskeny, álla hegyes, ajkai közepesen teltek. A szemöldöke sötétebb valamivel a haja színénél. Vékony termetű, és nem izmos. Rágja a körmét.

Családtagjai:

Édesanyja: Renee Dwyer
Mostoha apja: Phil Dwyer
Édesapja: Charlie Swan
Férje: Edward Cullen
Gyermeke: Renesmee "Nessie" Carlie Cullen
Átváltoztatta: Edward Cullen
Becenevek: Bells vagy Bell (Charlienak), Vámpírlány
Autója: Egy piros színű, 1953-as Chevy Furgon.
Különleges képessége:Vámpírrá válása után nem mutatkozik azonnal semmilyen különös képessége, de Edward még mindig nem tud a gondolataiban olvasni. Első vadászata során ellen tud állni az emberi vér csábításának, ezért is először azt gondolja önmagáról, hogy hihetetlen önuralma a különleges képessége. Később viszont rájönnek, hogy Bella „pajzs”, védeni tudja az elméjét mások elől, pl.: Jane és Aro képessége sem hat rá, de azok a képességek, amik fizikailag hatnak ki, pl.: Jasperé, vagy Alice-é, nem tudja elhárítani. Későbbi gyakorlás során rájönnek, hogy Bella ki tudja terjeszteni a pajzsát másokra is, és ezzel a tulajdonságával veszélyes, áhított fegyverré válik Aro, a Volturi vezérének szemében. A végén arra is rájönnek, hogy gyakorlás után a pajzsot meg is tudja szüntetni, így Edward olvashat a gondolataiban.
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Élettörténete:

Twilight - Alkonyat-ban:

Bella Forksban született. Hat hónapos korában édesanyja és édesapja elváltak, anyja magával vitte Kaliforniába, majd később Phoenixbe, ahol végül is felnevelkedett. Nem volt népszerű, úgy érezte nem tartozik sehová. Többnyire ügyetlen, kétbalkezes, ezért kerüli az egyensúlyozást igénylő sportokat és a táncot. Miután édesanyja újra férjhez ment, lelkiismeret furdalása támadt amiatt, hogy anyja ő miatta nem tud hivatásos sportoló férjével, Phil Dwyerrel utazgatni. Így elhatározta, hogy Forksba költözik és édesapjával fog élni. Itt figyel fel az egyik különös diákra, Edward Cullenre. Később a fiú többször is megmenti az életét, megmutatván így a szuper képességeit. Bella egyik régi ismerősétől, az indián Jacob Blacktől hall egy ősi legendát, ami szerint a Cullen család „másmilyen”. Bella a látottak és hallottak alapján megfejti Edward titkát: a fiú vámpír. A lány mindezek ellenére nem tud lemondani Edward iránt érzett szerelméről, és a fiú sem képes őt elhagyni.Egy, a Cullenékkel töltött délután során három újonnan felbukkant vámpír közül a legkegyetlenebb, James, végezni akar vele. Edward és a többi Cullen együtt sikeresen megvédi Bellát, és végez Jamessel, s ezzel Victoria, James szerelmének haragja Bellára terjed ki.

New Moon - Újhold-ban:
Az Újhold Bella 18. születésnapjával kezdődik, amelyet a lány nem szívesen üdvözöl, mert egyre inkább nyomasztja a tény, hogy míg kedvese egy napot sem öregszik, addig ő minden egyes eltelt nappal idősebb lesz a fiúnál. Bella az Alice által szervezett születésnapi összejövetelen véletlenül megvágja magát, mire Jasper nem képes uralkodni magán és megtámadja a lányt. A családnak ugyan sikerül megakadályoznia a tragédiát, ám Edward ekkor döbben rá, hogy mekkora veszélynek van Bella kitéve, ha továbbra is vele marad. A marcangoló fájdalomtól vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és örökre elhagyja. Bella hónapokig nem képes feldolgozni a történteket, elvonul a társaságtól szobája magányába és folytonos rémálmok gyötrik. Hogy megnyugtassa aggódó apját, Bella elmegy Jessicával moziba. Az épületből kilépve motorosokat lát, amikor közelebb megy hozzájuk, hirtelen meghallja Edward hangját, figyelmeztetve, hogy bajba kerülhet. A lány ekkor döbben rá, hogy veszélyes helyzetekben képes hallani Edward hangját.Mindeközben Jacobbal barátságuk egyre jobban elmélyül, a fiú tanítja meg motorozni is. Amikor Bellát megtámadja Laurent, a vámpír, a lányt megmenti egy csapat vérfarkas. Jacob barátsága jobb kedvre deríti a lányt, bár Edwardot nem képes elfeledni. Jacob azonban ugyanúgy eltávolodik Bellától, mint Edward. Bella rádöbben, Jacob maga is természetfeletti képességekkel rendelkezik: farkassá tud változni. Bella végső kétségbeesésében, hogy hallja Edward hangját, a partszéli magas sziklákról a tengerbe veti magát, de majdnem megfullad. Jacob menti meg az életét. Alice látomásában csak a szikláról lezuhanást látja, így értesül tévesen Edward Bella „öngyilkosságáról”. Edward felkeresi a Volturit, és megkéri őket, hogy végezzenek vele, ám a Volturi elutasítja a kérését, ezért Edward úgy dönt, megmutatja magát az embereknek napfényben, így kényszerítve ki a Volturi haragját. Alice és Bella Edward után sietnek, hogy megállítsák. Bár időben érkeznek, a Volturi végezni akar Bellával, mivel a lány ember, így nem tudhat a vámpírok titkairól. Alice Aro, a Volturi vezetőjének tudtára hozza látomását, melyben Bellát vámpírként látta, így a Volturi elengedi őket azzal a feltétellel, hogy hatályos időn belül át kell változtatniuk a lányt. A hazaúton Edward elmondja Bellának, hogy még mindig szereti és csak Bella biztonságát tartotta szem előtt, mikor elment. Bella továbbra is vámpír akar lenni és ráveszi Cullenéket, hogy szavazzanak az átváltoztatásáról. Edward és Rosalie az egyetlen, aki nem helyesli ezt, de később Edward megadja magát, azzal a feltétellel, hogy Bella feleségül megy hozzá.

Eclipse - Napfogyatkozás-ban:
Edward elmondja Bellának, hogy ódzkodik Bella átváltoztatásától, mert szerinte a vámpírok lelketlen lények, akiknek nincs helye a mennyországban. Bella, akinek a véleményét a házasságról a szülei korai válása nagyban befolyásolta, elfogadja Edward házassági ajánlatát, azzal a feltétellel, hogy még vámpírrá válása előtt szeretkeznek. Edward először még tiltakozik, mert fél, hogy a pillanat hevében elveszti a fejét, és esetleg árt Bellának. De mivel látja, hogy ez mennyire fontos neki, megígéri hogy megpróbálja. Bella rádöbben, hogy Victoria vezeti azt a vámpírhadsereget, ami Seattle-ben vadászik, és hogy a nő valódi célja az ő meggyilkolása. Hogy sikeresen lépjenek fel az új veszéllyel szemben, megújítják a szövetséget Cullenék és a vérfarkasok, mégpedig Sam Uleyval és Jacob Blackkel, aki csak Bella iránt érzett szerelme miatt megy bele a szövetségbe. Bella mindig is csak barátként tekintett rá, de az eljegyzése után veszi észre, hogy Jacob többet érez iránta, mint egy barát iránt. Edward elfogadja Bella és Jacob barátságát, mert nem akar fájdalmat okozni a lánynak. A vérfarkas-vámpír szövetségnek köszönhetően legyőzik a vámpírsereget, Edward pedig megmenti Bellát Victoriától. A pár felkészül, hogy bejelentse az eljegyzést Bella szüleinek.

Breaking Dawn - Hajnalhasadás-ban:
A regény elején Bella feleségül megy Edwardhoz. A mézesheteiket az Esme-szigeten töltik, amit még Esme, Edward nevelőanyja kapott ajándékba férjétől,Carlisle-tól. A nászéjszaka konfliktushoz vezet, mivel Edward attól fél, hogy elveszíti a fejét és emberfeletti erejével megsebzi a lányt szeretkezés közben, ám Bella ragaszkodik hozzá, hogy megpróbálják. Néhány nappal később Bella rádöbben, hogy állapotos, Edward azonnal hazautazik a lánnyal, hogy kikérje Carlisle tanácsát, mivel a magzat túlságosan gyorsan nő. Edward eszét veszti az aggodalomtól, mivel a gyorsan növekvő magzat egyre gyengíti a lány törékeny szervezetét, ezért megpróbálja abortuszra rábeszélni. Bella azonban rendkívüli módon kötődik a gyermekéhez és ragaszkodik a szüléshez, annak ellenére, hogy tudja, nem fogja emberként túlélni. Rosalie támogatja Bellát elhatározásában, és nem engedi, hogy bárki is árthasson a kicsinek. A magzat halálra ítéli Bellát, eltöri számos csontját a fejlődés közben. A lány szenvedését Edward és Jacob is nagyon nehezen viseli. Mindenki úgy véli – Bellát és Rosaliet kivéve –, hogy a magzat szörnyeteg, és jobb lenne elpusztítani. A vérfarkasok is ezen a véleményen vannak, Jacob azonban képtelen rá, hogy ártson a lánynak, ezért olyat tesz, ami a törzs történetében még nem fordul elő: elszakad a hordától. Seth és Leah Clearwater követik a példáját és Jacob a másik két szakadár farkassal csatlakozik Cullenékhez. Edward azután kezdi szeretni a babát, miután meghallja annak gondolatait, és rájön, hogy a baba egyáltalán nem akar ártani Bellának és ugyanúgy szereti az édesanyját, ahogy Bella őt. Bella majdnem belehal a szülésbe, de Edward beadja neki saját vámpírmérgét és kislányukat is megmenti. Megkezdődik Bella fájdalmas átalakulása. Renesmee születése után Bella egy ideig nem láthatja kislányt, bár új vámpír létére elképesztő önuralommal rendelkezik, így hamarabb mehet emberek közé, mint bárki gondolta volna. Renmesmee óriási hatással van Jacobra, és a fiú rádöbben, ugyanúgy érez Renesmee iránt, mint Sam Emily iránt, és hogy ha Renesmee felnő, egy párt fognak alkotni. Bella nehezen viseli, de amikor látja, hogy Jacob szeretete Renesmee iránt tiszta és ártatlan, elfogadja a dolgot. Közös állatvadászat során Bella összefut Irinával a szomszédos klánból, aki távolról megpillantja Renesmee-t, és azt hiszi a kislány egy halhatatlan gyermek, vagyis egy olyan vámpír, akit gyermekként változtattak át. Ez viszont tilos, mert a gyermekvámpírok kontrollálhatatlanok és emiatt nagy a veszélye annak, hogy felfedik a vámpírok titkát az emberek előtt. Irina, akinek vámpír nevelőanyját ilyen bűn miatt ölte meg a Volturi, félelmében azonnal a Volturihoz siet és bejelenti, hogy Cullenék átváltoztattak egy gyereket. A Volturi megállítására Cullenék összetoborozzák barátaikat, hogy tanúsítsák a Volturi előtt: Renesmee nem gyermekvámpír, hanem egy vámpír és egy ember közös gyermeke. A Volturival való harc során Bella rádöbben, hogy mentális pajzsát, ami miatt Edward nem képes a gondolataiban olvasni, ki tudja terjeszteni másokra is, így meg tudja védeni szeretteit Jane és a többi veszélyes vámpír képességeitől.Végül felbukkan Alice és Jasper, akik Dél-Amerikából hoztak magukkal egy fiút, aki szintén vámpír apa és ember anya gyermeke, hogy bebizonyítsák, a félvérek nem jelentenek veszélyt a vámpírok titkaira. A Volturi távozik, Bella férjével és kislányával folytatja életét.
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
http://kepkezelo.com/images/li3txb4yf0gc2hcuq67z.gif
Edward Anthony Masen Cullen
Kiejtés: Edwárd Entoni Maszen Kálen
(Vámpír)

Név: Edward Cullen Megalkotó: Robert PattinsonMagyarhang: Szvetlov Balázs

Születési idő: 1901 június 20.
Ekkor változott vámpírrá: 1918. szeptember
Eredetileg itt élt: Chicago, Illinois
Haja színe: Bronz
Szeme színe: Eredetileg zöld (Újhold), vámpír arany/fekete
Magassága:183 cm
Külső jellemezői: Magas, fakó bőrszínű, 17 éves. Haja színe bronz, szeme színe változik: ha nemrég vadászott, aranyszínű, ha dühös vagy szomjas, éjfekete. Mielőtt vámpírrá vált, zöld színűek voltak a szemei. Jóképű, erős és gyors. Az Alkonyatban elmagyarázza Bellának, hogy nem feltétlenül szükséges lélegeznie, de anélkül nem érezné a szagokat. Más vámpírokhoz hasonlóan nem alszik. A Cullen családban Edward a leggyorsabb, mégsem ez a legfontosabb képessége: képes olvasni mások gondolataiban – kivéve Belláéban.

Családtagjai:

Biológiai szülei: Edward és Elizabeth Masen
Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen
Vámpír Testvérei: Alice és Emmett Cullen,
Sógornője és sógora: Rosalie és Jasper Hale.
Felesége: Bella Swan
Gyermeke: Renesmee "Nessie" Carlie Cullen
Átváltoztatta: Carlisle Cullen
Hobbijai: zenét hallgat,zongorázik
Autója: Egy ezüst metál Volvo C30
Különleges képessége: olvasni tud mások gondolataiban (kivéve Belláéban)
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Élettörténete:

Twilight - Alkonyat-ban:
Edward az Alkonyat c. regényben találkozik először Bella Swannal, egy halandó lánnyal, akinek nem tud olvasni a gondolataiban, és akinek az illata hihetetlenül vonzza. Küzd, hogy felülkerekedjen az érdeklődésén és vonzalmán, de miután számos alkalommal megmenti a lány életét, feladja a küzdelmet. Bella rádöbben, hogy Edward vámpír, a fiú pedig elmeséli neki, hogy habár 17-nek néz ki, igazából több mint 100 éves. Nevelőapja Carlisle változtatta át 1918-ban, így akadályozva meg, hogy spanyolnáthában meghaljon. Carlisle-tól vette át a szokatlan életfilozófiát, ami merőben különbözött más vámpírokétól, miszerint csak állati vérrel táplálkoznak. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy túl veszélyes, ha együtt vannak, de a lány szerelmes és teljesen bízik benne, hogy Edward képes magát féken tartani. Így kerül Bella életveszélybe, mivel egy Cullenékkel játszott baseballmeccs során idegen vámpírok bukkannak fel, amelyek közül a nyomkövető, James a lány vérére szomjazik. A családja segítségével Edward megmenti Bellát és végeznek Jamesszel, de továbbra is az marad a fő kérdés, hogy mennyire biztonságos Bellának Cullenék mellett.

New Moon - Újhold-ban:
Az Újholdban Edward egyre jobban félti Bellát. A lány születésnapi ünnepségén Bella megvágja az ujját, és Jasper, akinek a legnehezebben megy a vegetáriánus lét, megtámadja. Hogy megvédje, egy hirtelen és átgondolatlan ötlettől vezérelve, elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és tovább költözik a családjával, hátrahagyva az összetört szívű Bellát. Edwardnak nehezen megy az élet Bella nélkül, sokszor lesz letargikus a számára hihetetlenül hosszúnak és értelmetlennek tűnő élet kilátásától. Miután Rosalie tévesen arról értesíti, hogy Bella öngyilkos lett, Edward elutazik Olaszországba egy vámpírtársasághoz, az ún. Volturihoz, akik rendőrként ügyelnek a vámpírok társadalmában az egyetlen szabály (az emberek nem tudhatnak a vámpírok létéről) betartására. Megkéri őket, hogy öljék meg. Miután kiderül, hogy az információ téves volt, Alice visszamegy Forksba, hogy együtt állítsák meg Edwardot. Még időben utolérik őt, ám a Volturi Bella életét követeli. Alice menti meg a helyzetet azzal, hogy elárulja: látta Bella vámpírrá válását a látomásaiban, így a Volturi elengedi őket azzal a feltétellel, hogy hatályos időn belül át kell változtatniuk Bellát. A hazaúton mondja meg Edward Bellának az igazat: hogy mindig is szerette és csak a biztonságáért tette, amit tett. Bella sikeresen rábeszéli Cullenéket, hogy szavazzanak a sorsa felől. Edward és Rosalie kivételével mindenki az átváltoztatása mellett szavaz. Edward később beleegyezik azzal a feltétellel, hogy átváltoztatja Bellát, de előbb a lánynak hozzá kell mennie feleségül.

Eclipse - Napfogyatkozás-ban:
Bella azzal a feltétellel fogadja el Edward házassági ajánlatát, hogy míg ő halandó, együtt töltenek egy éjszakát, természetesen csak az esküvő után. Edward megérti, hogy mennyire fontos ez Bellának és beleegyezik. Közben Cullenék nyomokra bukkannak, amik elvezetik őket Victoriához. A nő új vámpírokat teremt, hogy sereget hozzon létre belőlük, mivel feltett szándéka, hogy megbosszulja James halálát és megölje Bellát. Cullenék megújítják a szövetséget a vérfarkasokkal a közelgő veszély miatt. Bár Bella aggódik, hogy tartós lesz-e a béke, mivel rájön, hogy Jacobnak, aki akkor is mellette volt mikor Edward elhagyta, sokkal többet jelent, mint egy barát. Végül is Edward megöli Victoriát, és ha bár nehezen is, de elfogadja, hogy Bella és Jacob barátok. A harc után tudatosul ismét Bellában, hogy Edward az életében a legfontosabb.

Breaking Dawn - Hajnalhasadás-ban:
Edward és Bella összeházasodnak. A nászútjukat egy kis szigeten, Esme szigetén töltik, amit Edward vámpír nevelőanyja, Esme kapott ajándékba férjétől, Carlisle-tól. A mézesheteiken esik Bella teherbe, a hihetetlen gyorsasággal növekvő fél-ember, fél-vámpír magzat azonban teljesen legyengíti a lány szervezetét. Edward megpróbálja abortuszra rávenni, hogy mentse az életét. Bella azonban hajthatatlan, mert nagyon ragaszkodik még meg nem született gyermekéhez, és kitart a szülés mellett. Edward akkor enyhül meg, mikor meghallja a gyermek gondolatait, és rájön, hogy a baba egyáltalán nem akar ártani Bellának. Bella a szülés miatt a halálán van, de Edward a kislányukat is sikeresen megmenti, és beadja Bellának saját vámpírmérgét, ami után elkezdődik a lány fájdalmas átalakulása. Miután egy Irina nevű vámpír tévesen azt hiszi kislányukról, Renesmeeről, hogy vámpírgyerek, a Volturik megérkeznek, hogy végezzenek vele és Cullenékkel is, mivel gyermekeket tilos vámpírrá változtatni. Bella és Edward a családjuk segítségével bebizonyítják, hogy Renesmee senkire nem jelent veszélyt.
http://kepkezelo.com/images/2w9rh71xowsf6twy4507.jpg
Pár közös kép róluk:
Twilight - Alkonyat:
http://kepkezelo.com/images/b8kswbclypl6cq3p1xmf.gif
New Moon - Újhold:
http://kepkezelo.com/images/9t172tqj8tyxghjz44zc.gif
Eclipse - Napfogyatkozás:
http://kepkezelo.com/images/ya3pdtbgtkf6p3kyq1.gif
Breaking Dawn 1 - Hajnalhasadás 1:
http://kepkezelo.com/images/vquphw30x65vfyb4j9we.gif
Breaking Dawn 2 - Hajnalhasadás 2:
http://kepkezelo.com/images/m0mbmf4qrcrkjrso1k1w.gif
Edward, Bella és lányuk Renesmee:
http://kepkezelo.com/images/inzzzous7qyfopi6rr2.jpghttp://kepkezelo.com/images/naf7ni60dbm4847050ga.jpghttp://kepkezelo.com/images/1ikitc5yfpfcnrl252q.jpg
Bella átalakulása:
Emberből - vámpírrá:Remélem tetszett ez a menüpont!
Nézd meg a többit is! :)