-->
15 kulisszatitok az utolsó Twilight filmről!

Hány ruhát visel Kristen Stewart a Hajnalhasadásban? Hogyan kezdődik az új rész? Mi Kristen kedvenc jelenete? Hogyan tartották távol a paparazzikat a forgatástól?  Itt most megtudhatod!
http://kepfeltoltes.hu/121214/logo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

1.

A végső nagy, körülbelül száz színésszel és statisztával eljátszott csatát eleinte Kanada sűrű erdeiben akarták leforgatni, de az alkotók féltek a szélsőséges időjárástól és a belopakodó paparazziktól, ezért az erdei környezetet egy mesterséges terepen, a Déli Agrártudományi Egyetem állatállományának arénájában építették fel, ahol általában tehenek szoktak legelészni, de a film kedvéért a helyet színészek és technikusok lepték el.

2.
Az utolsó filmben összesen 2000 speciális effektust használtak, de ha az alkotók jól végezték a dolgukat, ebből a moziban alig néhányat fogunk csak észrevenni.

3.
Kristen imádta, hogy ő játszhatja el a legerősebb vámpírt. "Olyan testtartással kellett ott állnom a megtermett srácok között, hogy látszódjon: én vagyok a legerősebb abban a szobában. A kedvenc jelenetem az volt, amikor vadászhattam" – mesélte Kristen.

4.
Melissa Rosenberg forgatókönyvíró számára a nagyszámú új vámpír jelentette a legnagyobb problémát. "A könyvben komplett fejezeteket lehet a történetüknek szentelni, de a filmben egy-két képpel és mondattal kell elmondani róluk mindent. Ezt nagyon nehéz volt összehozni, ráadásul csak a film második felében, a csata előtt tűnnek fel" – mesélte.

5.

Bill Condon rendező a tízéves Mackenzie miatt megbüntette a káromkodó felnőtt színészeket. Kirakott egy tálat, amibe mindenkinek pénzt kellett dobnia, ha elkáromkodta magát a forgatáson. A bevételt végül felajánlották egy gyerekkórháznak.

6.
Taylor Lautner úgy próbált meg összehaverkodni a kis Mackenzie-vel, hogy a forgatási szünetekben egyfolytában játszott vele. "Sokszor néztünk farkasszemet, vagy próbáltunk rácsapni egymás kezére. Jó móka volt ez a nagy tesó szerep" – mondta Lautner.

8.
A kislány annyira élvezte a forgatást, hogy később is a filmszakmában szeretne maradni, ám meglepő módon nem színésznő akar lenni, hanem filmrendező.

9.

Mackenzie a jelenetei nagy részét egy fogorvosi székhez hasonló ülésben játszotta végig, ahol az arcjátékát arcszkennerrel digitalizálták be.

10.
Mivel a sztori szerint Renesmee egy hónap alatt kb. egy évet öregszik, nem lett volna jó ötlet minden életkorhoz más gyerekszínészt szerződtetni. Amikor megtalálták a tízéves Mackenzie Foy-t, akkor szerződtettek egy 1, 2, 3, 4... éves színészt is, de nekik csak a testjátékukat használták, és digitálisan Mackenzie arcjátékát igazították hozzá a különböző testekhez.

11.
A bébi Renesmee jeleneteinél igazi, háromhetes csecsemőt is használtak, de egy animatronikus bábucsecsemő is volt Kristen Stewart kezében, aki sokkal jobban szerette az igazi bébit, mivel elmondása szerint a bábuval kicsit nehéz volt játszania.

12.
A két Hajnalhasadás filmben Bella összesen hatvan különböző ruhát visel.

13.
A belsőkben játszódó jeleneteket Louisiana államban, míg a külsőket a kanadai Vancouverben vették fel, így simán előfordulhat, hogy ha látunk egy karaktert a házban, akkor még az Egyesült Államokban van, ahogy azonban kilép az ajtón, már Kanadában találja magát. Az Egyiptomban, Kanadában, Olaszországban játszódó pillanatokat mind a louisianai stúdiókban forgatták.

14.
A rendező szerint a forgatás során Kristen Stewartnak az jelentette a legnagyobb problémát, hogy az utolsó két filmet egyben forgatták, ráadásul a jeleneteket nem időrendben vették fel. "Egyik nap egy szuper erős vámpírt játszott, és másnap már egy terhes, szenvedő és legyengült nőt. Nagyon nagy váltásokkal kellett dolgoznia."

15.
Bill Condon rendező így írja le az utolsó rész nyitójelenetét: "Egy nagy nyitószekvencia lesz, jellegzetes tájképekkel és villanásnyi jelenetekkel az eddigi történésekből, miközben minden eddigi rész filmzenéjét megidézzük. Aztán Bella kinyitja a szemét, és eleinte minden furcsa lesz számára, de aztán az új látásával észreveszi maga előtt Edwardot."